اینترنت چیست و چه کاربردهایی در کتابخانه ها دارد بخش اول

ساخت وبلاگ

4) ارائه نشریات تخصصی و اخبار روزآمد بر روی شبکه
نشریات تخصصی مورد استفاده کاربران را می توان به صورت الکترونیکی برای استفاده همزمان توسط افراد مختلف بر روی شبکه قرار داد وهمچنین با کسب اخبار مهم و مرتبط از منابع الکترونیکی و چاپی و نشر آنها بر روی شبکه به ارائه خدمات آگاهی رسانی جاری پرداخت.


5) ایجاد بخش سؤال های متداول (FAQ s)[20]
کتابداران می توانند به این وسیله بهسؤال هایی که به طور مکرر از طریق پست الکترونیکی یا سرویس چت پرسیده می شود، از طریق اینترانت به شیوه سریع و هماهنگ و صحیح پاسخ بدهند.


6) ایجاد پیوندهای[21] ساختار یافته به منابع اینترنتی مرتبط
کتابداران از نیازهای اطلاعاتی احتمالی استفاده کنندگان تا حدودی آگاهی دارند بنابراین می توانند مجموعه ای از سایت های مهم و پرمحتوای مرتبط با فعالیت های شرکت یا سازمان را در شبکه اینترنت جستجو کنند و آنها را از طریق پیوندهای ساختار یافته به منظور استفاده کاربران بر روی شبکه اینترانت قرار دهند و از این راه در هزینه های نسبتاً سنگین استفاده مجدد کاربران از شبکه اینترنت صرفه جویی نمایند (ساندرز[22]، 1997).


7) فراهم آوری امکان ملاقات مجازی افراد بر روی شبکه
یکی از کاربردهای مهم اینترانت امکان ملاقات مجازی و گفتگوی افراد برروی شبکه اینترانت می باشد. حتی می توان ملاقات مجازی و گفتگوی افرادی را که در مکان های پراکنده مثل شعبات کتابخانه حضور دارند، نیز فراهم نمود.


8) توزیع نرم افزارهای کاربردی بر روی شبکه
کتابداران می توانند جهت توزیع نرم افزارهای کاربردی از اینترانت استفاده کنند که موجب صرفه جویی در وقت و نیروی کار می گردد. کتابداران می توانند به جای اینکه این نرم افزارها را بر روی لوح های فشرده نگهداری کنند، آنها را بر روی شبکه اینترانت ارائه کنند تا کاربران بتوانند به صورت پیوسته از آنها استفاده نمایند.


9) ارائه مواد سمعی و بصری بر روی شبکه
مواد سمعی و بصری یکی از انواع مواد کتابخانه ای هستند که متاسفانه چندان مورد استفاده قرار نمی گیرند. کتابداران می توانند مواد سمعی و بصری را به صورت فایل های رایانه ای بر روی شبکه اینترانت قرار بدهند تا کاربران بتوانند با استفاده از نرم افزارهای مخصوص از آنها استفاده کنند. ویدئوها و برنامه های آموزشی نیز می توانند از این طریق ارائه شوند تا از مراجعه کارکنان به بخش مواد سمعی و بصری جهت استفاده از ویدئوها و نوارهای آموزشی جلوگیری شود و هر کس در وقت مناسب خود از آنها استفاده نماید.
همچنین بانک های اطلاعاتی پیوسته که مورد استفاده بسیار زیاد کارکنان قرار می گیرند، می توانند از طریق شبکه اینترانت در دسترس آنها قرار بگیرند.

نتیجه گیری
استفاده از فن آوری اطلاعات باعث افزایش بهره وری بسیاری از شرکت ها و سازمان های مختلف می شود. در میان شبکه های رایانه ای، شبکه های اینترانت مناسب ترین شبکه برای یک شرکت یا سازمان می باشند چون در عین حال که با شبکه جهانی اینترنت سازگار هستند و از استانداردهای آن استفاده می کنند، با ارائه خدمات مختلف به کارکنان یک شرکت می توانند نیازهای اطلاعاتی آنها را برآورده کنند. در حقیقت انگیزه و هدف اصلی از نصب شبکه های اینترانت، تسهیل ارتباطات و به اشتراک گذاشتن منابع می باشد خصوصاً به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی یکی از دلایل عمده استفاده از اینترانت ها می باشد.
شبکه اینترانت یک روش مناسب برای توزیع اطلاعات توسط کتابخانه ها است. با توجه به حجم عظیم منابع اطلاعاتی موجود در سازمان ها، کارمندان نیاز دارند که به اطلاعات مختلف همانند تغییر سیاست ها و خط مشی ها، اطلاعیه ها، بخش نامه ها، دستنامه های آموزشی، اطلاعات تخصصی، نشریات عمومی و تخصصی واخبار پیش از کهنه شدن اطلاعات دسترسی داشته باشند. کتابخانه ها می توانند با توجه به قابلیت امکانات چند رسانه ای، بسیاری از این اطلاعات را به صورت پیوسته بر روی شبکه اینترانت ارائه نمایند که ارائه الکترونیکی این اطلاعات از طریق شبکه اینترانت موجب می شود تا حجم عظیم منابع اطلاعاتی موجود با کمترین هزینه و تلاش و در کوتاه ترین زمان، در دسترس کارکنان سازمان قرار گیرد.

حکایت ایرانیان و اینترنت
بله ، آقا! سرعت بیشتر ، پیشرفت بیشتر و این حرف‌ها! کمی هم باید به بعضی‌ها حق داد.
راستش ، رکورد بازدیدکننده وبلاگ من از خدا که پنهان نیست از شما چرا پنهان باشد ، 1264 بازدیدکننده در روز است. (البته با وب‌استت)
امروز بعد از مدت‌ها آمدم آمار بازدیدکنندگان سایت پرشین مدلاگز را بررسی کردم ، فکر کردم دارم اشتباه می‌کنم ، ولی حقیقت داشت! : رکورد بازدید 1758 نفر ، دیروز 1329 نفر بازدید داشته و امروز هم به امید خدا همین تعداد بازدیدکننده خواهد داشت.
اما واقعیت چه بود؟ آیا این سایت به ناگاه توسط جمع کثیری از همکاران محترم مورد استقبال قرار گرفته ، آیا چند وبلاگ معروف همزمان به آن لینک داده‌اند؟
نه ، موضوع برمی‌گردد به سلایق اینترنتی ایرانی‌جماعت و البته از آن مهم‌تر ناآشنایی اکثریت قریب به اتفاق آنها با تکنیک‌های ساده جستجو در اینترنت:

قصد بحث اخلاقی و جامعه‌شناسی و مشابه آنها را ندارم ، موضوع را فقط از این لحاظ بررسی می‌کنم که چرا کاربران اینترنت ایران ، توانایی جستجوی ساده ندارند. به عبارتی آنها برای جستجوی یک چیز ، فقط بلدند چند کلمه کلیدی انتخاب کنند و بعد به صورت کاملا تصادفی روی لینک‌هایی که گوگل می‌دهد ، از بالا تا پایین کلیک کنند.
به این ترتیب آنها برای پیدا کردن یک فایل کذایی ، بارها به بی‌راهه رفته‌اند و به در و دیوارخورده‌اند و عاقبت به سایتی مراجعه کرده‌اند که فقط حاوی چند نقد اخلاقی درباره آن قضیه بوده.حالا فکر نکنید عدم توفیق کاربران ایرانی در جستجو مهارت‌های اولیه اینترنتی فقط منحصر به این قضیه می‌شود. نخیر! من بسیاری از تحصیل‌کرد‌ه‌ها را هم می‌شناسم که به اندازه دانش‌آموز ابتدایی معمولی از اینترنت سر درنمی‌آورند. مثلا اینترنت و گوگل را یکی می‌دانند.
چندی پیش خبری منتشر شده بود که ایران اینترنتی‌ترین کشور خاورمیانه است ، باز هم خبر دیگری منتشر شده بود که زبان فارسی یکی از 10 زبان معمول و پرکاربرد در وب است. راستش بازی با اعداد آسان است ولی در زمینه این دو خبر باید به دو سؤال اکتفا می‌کنم:

  • - 7.5 کاربر ایرانی اینترنت چه مهارت‌های پایه‌ای دارند؟ چه منابع فارسی‌ای برای آنها مهیا کرده‌ایم؟
  • - این تعداد کاربران ، چگونه دسترسی‌ای به اینترنت دارند؟

وقتی یک آدم البته سابقا مهم ، در زمینه فن‌آوری اطلاعات نداند و ندادند که نداند ، video sharing چیست ( + و + ) ، دیگر حرجی برتحقیقات جدید نشان می ‌دهد به رغم معرفی نگارش جدید "اینترنت اکسپلورر" توسط "مایکروسافت"، مرورگر رقیب "فایرفاکس" همچنان در ماه گذشته موفق شده اندکی سهم بازار خود را در مقایسه با این مرورگر افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شرکت "وب سایت استوری" آمار جدیدی از تعداد کاربران مرورگرهای مختلف اینترنتی جمع آوری کرده است که هر چند مربوط به کاربران آمریکایی است اما می توان آن را به تمامی کاربران اینترنت تعمیم داد.
بر اساس این آمار، در روز هفتم دسامبر سال جاری ۱۰/۷درصد از کاربران اینترنت از مرورگر "فایرفاکس" برای گشت و گذار در اینترنت استفاده می کرده اند و این درحالی است که سهم بازار "فایرفاکس" ۵۰ روز قبل از آن تاریخ، ۹/۸۴درصد بوده است.
همین آمار نشان می دهد سهم بازار "اینترنت اکسپلورر" در این مدت از ۸۹/۱ درصد به ۸۸/۲ درصد کاهش یافته است. مرورگر "فایرفاکس" که توسط بنیاد "موزیلا" تولید می شود، تنها مرورگر اینترنتی است که در سالهای اخیر موفق شده با مرورگر غالب "اینترنت اکسپلورر" رقابت کند.
کارشناسان درگذشته دلیل موفقیت "فایرفاکس" را برخورداری آن از ویژگی هایی متنوع تر در مقایسه با "اینترنت اکسپلورر" و به علاوه ایمنی بالاتر آن ذکر کرده اند.
هم اکنون نگارش دوم "فایرفاکس" و نیز نگارش هفتم "اینترنت اکسپلورر" از اینترنت به صورت رایگان قابل دریافت است.

سافتو...
ما را در سایت سافتو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان softo بازدید : 164 تاريخ : چهارشنبه 4 فروردين 1395 ساعت: 19:54